Kannoin puita sisään ja lämmitin leivinuunin, kävin poimimassa kasvihuoneesta kesäkurpitsoja ja lähdin äidin ja Stellan kanssa lenkille. Kaikkialla oli niin nättiä - sumua, keltaisia puita auringonvalossa, ja lenkin lopulla herkullinen kuu taivaalla. Harmitti hitsisti että jäi kamera kotiin, tosin millon sitä lähtisi koiran kanssa lenkille puolen kilon järkkäri kaulassa? Ei kovin usein. Tänään olisi ollut kyllä sen arvoista, mietin että pitäisikö huomiseksi lähteä samaan aikaan kuvaamaan, jos sää on vielä nätti.
Kotia päästyä aloin leipoa heti kesäkurpitsaleipää, leivinuuni oli ehtinyt sopivasti 200 asteeseen kun tultiin kotia. Nyt tuoksuu ihana tuore leipä, ja itsekasvatettuja kesäkurpitsoita maistelinkin ihan sellaisenaan; maku oli kyllä ihan erilainen kuin marketeista ostettuna! Nyt aattelin vähäksi aikaa istahtaa alas ja rentoutua ennen nukkumaan menoa. :)

Kesäkurpitsaleipä
Leivän ohje on Hellapoliisilta, mutta liitän sen tähänkin. Itse vaihdoin aineksia sen mukaan mitä kotona oli, joten pistin ne tuohon sulkeisiin. :) Kuvassa hävisin Hellapoliisille sata-nolla, mutta menkööt!
uunipellillinen (3 pienempää vuokaa)
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1/2 dl leipäsiirappia (hunajaa)
6 dl vehnäjauhoja
1 pieni kesäkurpitsa raasteena
2 dl vehnänalkioita (kauraleseitä)
50 g sulatettua margariinia
(pinnalle pellavansiemeniä)
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, leipäsiirappi, vehnäjauhot, kesäkurpitsa, vehnänalkiot ja sulatettu margariini tai öljy. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi.
Anna kohota. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tässä Stella tämän viikonlopun metsälenkiltä, jonne tyttö pääsi äiskän ja iskän kanssa, kun muut kuluttivat aikaa Zeppeliinissä... mikä oli kiva reissu sekin!
Pakko on kommentoida tuota sun kesäkurpitsaleipää :) vaikka en ole nähnyt vielä hellapolliisin leipää, niin tuo sun kuva on täydellinen, minä tykkään siitä!
VastaaPoistaKuvat merkitsee minulle muutenkin paljon, ne kertoo misseistä kaiken ja voisin melkein sanoa että ruoastakin, eikö ne ole jo puoli ruokaa jo ;) Sinä oletkin Tiina todella näppärä tekemään kauniita juttuja leipomalla, toivottavasti tuosta sun taidosta on hyötyä vielä monessa paikassa elämässäsi ja ehkäpäs tulevissa töissäkin.
Kiitos Eini! :) Leipominen on kyllä aivan ihanaa touhua, ja oon kyllä miettinyt että sitä olis kiva ehkä työksikin tehdä. Saa nähdä nyt, toisaalta à la carte kiinnostaa myös, etten ihan vielä tiedä mihin sitä isona alkaa... :D Olen kyllä ihan samoilla linjoilla sun kanssa noista kuvista! Kun miettii vaikka reseptejä, mulla ainakin tulee mieluiten kokeiltua sellaisia, mistä näkee kuvankin. Esteettisyys on tärkeää!
VastaaPoista